Движението при железопътна гара „Калояновец“ е възстановено 13.07 | 16:30

В момента се работи по път номер 2

От iNews.bg

"Движението при железопътна гара "Калояновец" е възстановено с електрическа тяга – железопътен път номер 1 е готов за движение и могат да се движат влаковете". Това каза Милчо Ламбрев, генерален директор на НКЖИ.

"В момента се работи по път номер 2, около него да се вдигат вагоните и да се преместят. Обходните маршрути, по които се превозваха пътниците, са били до гара "Пловдив" и от там до гара "Карлово", след това през "Карлово" по трета линия до Карнобат", допълни Ламбрев.

По думите му перилата на моста при гара "Калояновец" не могат да се възстановят толкова бързо – тепърва ще се прави обществена поръчка.

На път номер 2 ще се прави ремонт. Необходимо е да се сменят стрелки и около 150 – 200 метра железен път.

"Нашите екипи ще работят единствено и само по почистване на път номер 2, тъй като той на практика е невъзстановим. Трябва да дойде външна организация с необходимата техника, защото това са стрелки на бетонови траверси, които са много тежки и хората сами по себе си не могат да направят нищо без механизация. Затова казвам, че ще направим обществена поръчка и ще има външна фирма, която ще изпълни това", обясни Ламбрев.

"Относно причината за трагичния инцидент – ние вчера коментирахме само скоростта на локомотива, причината е задача на следствените органи и те трябва да я кажат с процесуално-следствените действия. На този етап ние не можем да кажем това, защото не сме такива органи, ние сме длъжни да възстановим движението и да тръгнат отново влаковете”, каза още генералният директор на НКЖИ.

Водещи

Най-четени