Девет в ареста след акция срещу битовата престъпност във Варненско 18.02 | 17:33

Само в две села са проверени 309 лица, 24 имота и 151 автомобила

От iNews.bg

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе в област Варна днес под надзора на прокуратурата. Масираните полицейски проверки обхванаха селата Гроздьово и Дъбравино.

В хода на операцията са проверени 309 лица, 24 имота и 151 автомобила. Задържани са деветима, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в селата и региона. Един от тях е приведен незабавно в Затвора във Варна, тъй като има влязла в сила присъда. Повдигнати са обвинения за грабежи, притежание на наркотични вещества, незаконна сеч на дървесина и неплащане на издръжка.

Установени са 9 нарушения по ЗДвП - съставени са 2 АУАН и 7 фиша, връчени са 5 електронни фиша.

По време на полицейските действия, в Аврен директорът на ОДМВР – Варна старши комисар Данаил Пашов проведе среща с кмета на общината Емануил Манолов и кметовете на малките населени места в региона. Темите на разговор - борбата с битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм. Акцент беше поставен върху положителното влияние на системите за видеонаблюдение за контрола и превенцията и по двете направления.

Водещи

Най-четени