Депутатите вече започнаха да си подаряват мартеници 28.02 | 19:35

Министри демонстрираха обичая на посланици

От Теодора Кокаланова

По инициатива на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева в резиденция "Лозенец" се събраха всички дами-посланици, акредитирани в България, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Техни домакини, освен вицепремиера, са били министрите Искра Михайлова, Анелия Клисарова и Мариана Георгиева, началникът на кабинета на премиера Мария Дивизиева, шефът на пресцентъра на МС Ани Димитрова и дами, членове на политическия кабинет на вицепремиера Бобева.

Да празнуват настъпването на пролетта и празника Баба Марта в навечерието на Националния празник на България са дошли и Ирина  Яшагашвили - временно изпълняваща длъжността посланик на Грузия, Манал ел Шинауи - посланик на Египет, Тересита Капоте Камачо - на Куба, Латифа Ахарбаш - на Мароко, Гюру Катарина Хелвик Викьор - на Норвегия, Марси Рийс - на САЩ, Лйерка Алайбег - на Хърватия, Регина Ешер - на Швейцария, и Аник ван Калстър - на  Белгия.

Гостите са се запознали с българската традиция да се подаряват мартеници за здраве и дълголетие. Събраните средства от продажбата на мартеници ще бъдат предоставени на Агенцията за закрила на детето, предаде БТА.

Водещи

Най-четени