Депутат от БСП за "Ало, Банов съм": Парите от записа са различни от тези, за които е уведомена прокуратурата 31.01 | 10:20

Социалистите настояват за оставката на министъра на културата след този скандал

От iNews

С информацията за скандала "Ало, Банов съм” разполагаме от няколко дни. Тя беше дадена миналата седмица на Елена Йончева. След това я анализирахме и решихме да я оповестим. Гражданите не трябва да се страхуват, а да разкриват истината. Хората трябва да знаят, че нещата се променят и трябва да бъдат смели. Това каза депутатът от БСП Пенчо Милков пред БТВ.

На въпрос дали Ангел Ангелов е информаторът на БСП, Милков отказа да отговори с мотива, че няма да разкриват източниците си. Проверка обаче показва, че единственият уволнен служител по това време е Ангел Ангелов. Милков добави, че са им били изпратени три записа, с обща продължителност 16 минути, но отрече БСП да ги е манипулирала.

В кабинета на зам.-министърът на културата се създава една схема, как 700 000 лева да не влязат в бюджета и тя е проработила. Тези пари са други, не са онези 700 000, за които е уведомена прокуратурата. Те са по различна линия. Пет пъти е спирано строителството на обекта. Гаранцията не е задържана за неустойка, а също е върната на фирмата-изпълнител на проекта. Три от спиранията са фиктивни, а целта е била някой да се облагодетелства, според БСП.

Боил Банов заяви, че това е част от заплахите, които текат срещу него от три години. Милков определи думите му като мастилено петно, което цели да ни накара да отметнем поглед встрани. БСП настоява за оставката на министъра на културата след този скандал.

Водещи

Най-четени