Десетки семейства в Гълъбово остават без домове 28.05 | 15:11

Заради окаяното състояние на блоковете им кметът е издал заповед за събаряне

От iNews.bg

Десетки семейства в Гълъбово може да останат без дом в близко бъдеще. Причината е, че двата жилищни блока, в които в момента живеят, ще трябва да бъдат саборени. За целта вече дори е издадена заповед от кмета. Срутването на сградите се налага заради изключително лошото им състояние, констатирано от комисия, направила обследване. Експертите са констатирали, че блоковете са опасни, тъй като всеки момент могат да рухнат и сами.

Това обаче не е единствената лоша новина за стотиците им обитатели. Освен всичко друго, те ще трябва и да платят за събарянето, което също е записано в заповедта на кмета на Гълъбово, съобщава Нова телевизия.

Когато са построени преди 60 години, въпросните блоковете в центъра на града са служили за дом за строителите на ТЕЦ-овете и фабриките в града. Днес те са в окаяно състояние. Липсват парапети, стени и дори част от покрива. 30 от апартаментите имат собственици, останалите са ведомствени.

Преди дни собствениците получават заповед да напуснат. Те твърдят, че конструкциите са здрави и смятат да обжалват заповедта за събарянето, а след среща с кмета Николай Тонев, получиха обещание въпросът да бъде обсъден и от Общинския съвет в града.

Водещи

Най-четени