Десетки хиляди столичани се събудиха от яки гърмежи миналата нощ! Ето откъде иде кошмарът 18.09 | 13:30

Оказа се, че мистериозните гърмежи, които бяха през равен интервал от време, са чути и в някои от селата край София

От iNews.bg

Серия силни гърмежи разбудиха десетки хиляди столичани тази нощ. Тътените проехтяха малко след 1 часа след полунощ.

Масово в социалните мрежи хората започнаха да пишат, за да разберат какво се случва.

Във всички части на квартал "Надежда", включително "Връбница" 1 и 2, както и в "Толстой" и "Люлин" хората с паника наскачаха от леглата.

Оказа се, че мистериозните гърмежи, които бяха през равен интервал от време, са чути и в някои от селата край София.

"Събудих се от шок"; "Май има дим между блоковете, където е 54-то училище. Поне така ми изглежда на мен"; "Това видях и аз сега от балкона. Но не мога да го хвана с видео. Димът става по-голям."; "Обадих се току що на 112, за да питам какво се случва и от там ми казаха, че правили профилактика на ТЕЦ-а. Димът според мен не е от там, а си е от блоковете";

"Както винаги са много умни! Защо не предупредиха, за да сме подготвени? Те и в Чернобил правиха "профилактика” и много хубаво я приключиха. Толкова некомпетентни хора да има на такива позиции чак е нетърпимо!" – това е малка част от коментарите на притеснените столичани, чули страховитите тътени. Според някои те били над 33.

"За успокоение на всички притеснени какъв е този шум посред нощ! Изпускат парата на ТЕЦ-а.

Когато се заплеснат дежурните и налягането в гигантските котли превиши, така изпускат парата и налягането пада. От години така правят, живеем срещу ТЕЦ-а и знаем от какво е звука.

Едно време изпускаха налягането от ТЕЦ но не беше на интервали а с по голяма продължителност. Най вероятно е оттам" – казва жена, която живее край ТЕЦ-а.

Водещи

Най-четени