Деца са запалили пожара в Благоевград от вчера 19.03 | 11:42

Става въпрос за момчета на 13 и 14 години

От iNews.bg

Полицията установи извършителите на пожара,възникнал вчера между Професионалната гимназия по икономика и КАТ, това са две деца, предаде БГНЕС. "Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Изгорели са треви и ниска растителност, като стойността на нанесените щети е в процес на установяване. След проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е установено, че извършители на деянието са две момчета на 13 и 14 години от Благоевград. За случая е уведомена РП-Благоевград", съобщиха от пресцентъра на полицията.

БГНЕС припомня, че след обяд вчера над час огнеборците от Благоевград гасиха голям пожар, възникнал между Професионалната гимназия по икономика, слязъл до оградата на КАТ, след което тръгна към ДАП-Пътнически превози, няма пострадали. Горяха десетки декара, предимно треви, храсти и отделни дървета, разгаряни от силния западен вятър.

Огънят тръгна към 15:30 ч.от улицата под гимназията, слезе до КАТ,след това тръгна към ДАП, а след това пак пламна отново откъм КАТ. Към 16:30 пожара бе почти загасен, на терен работеха три екипа огнеборци. Първоначално бе гасен само от един екип, но след като тръгна към ДАП, пристигнаха още два.

Полицаите от Второ РУП започнаха да установяват откъде точно е тръгнал огъня, обгазил с дим промишлената зона на Благоевград.

Водещи