Джамбазки: Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял 12.04 | 13:01

Такива неща ще се случват в България оттук нататък, защото 30 години оставихме едни наши съграждани да правят каквото си искат, предупреди евродепутатът от ВМРО

От iNews

"Разговорът за циганския въпрос е отчайващо закъснял, той трябва да започне незабавно" , заяви пред БНР евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. 

"По отношение на битовата, етническа, циганска престъпност в България има едно беззаконие, има едно нежелание на властта да си върши работата. Никой не иска да се занимава с тях. Ако стане обществено напрежение, каквото става заради безобразно поведение, тогава се размърдват и започват да си вършат работата", добави той в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт". 

Според него другата страна на монетата са "момчетата с бухалките". 

"Те не изразяват общественото мнение, даже според мен пречат. Всички, които са виновни за провала на циганската интеграция, сега ще сочат тези и ще казват – те и другите са такива," обясни той. 

Евродепутатът заяви, че след като се прибере от Брюксел има намерение да отиде в Габрово и да говори с хората. 

"Появата на който и да било в Габрово не би трябвало да бъде нито насаждане на напрежение, нито търсене на политически дивидент", подчерта той. 

"Добре видяхме какво се случва в магазина - едни безобразно пияни типове посред бял ден търсят да набият някой - това е циганската интеграция в България", коментира Джамбазки. 

Според него трябва да се потърси прокуратурата заради това, че лицата бяха освободени без обвинения и прибрани отново, чак след като беше разпространено видеото. 

Такива неща ще се случват в България оттук нататък, защото 30 години оставихме едни наши съграждани да правят каквото си искат, предупреди още Ангел Джамбазки.

Водещи

Най-четени