Джигит размаха пистолет в движение на магистрала Тракия и попита шофьор: Искаш ли да те застрелям? 03.06 | 10:15

Освен че насочил пистолета, обвиняемият, каращ БМВ, отправил по адрес на другия шофьор обидни и нецензурни думи

От iNews.bg

Джигит с БМВ сътвори грандиозен екшън на АМ "Тракия" край Пловдив, след като се наложило да изчака в лявата лента зад бус, който пък изпреварвал тежкотоварен камион. Тъй като заучените номерца с премигването не свършили работа, водачът на бавареца решил, че трябва да използва пистолета си.

Случката е от 13 октомври м.г. Тогава мъж от Асеновград тръгнал за село Строево, тъй като имал лична работа там. Той управлявал бус "Мерцедес Спринтер", а до него, на предната дясна седалка бил негов приятел.

Шофьорът преминал през околовръстния път на Пловдив, след което се качил на магистралата, където смятал да кара до разклона за Карлово. Мъжът управлявал автомобила в дясната лента. Карал със скорост около 110 км/h и след около 3 километра настигнал тир, който карал с около 90 км/h. Шофьорът дал мигач и погледнал в огледалото. Видял в далечината лек автомобил, движещ се в лявата лента, преценил че е далеч и започнал да изпреварва тира.

Приближаващият отзад автомобил бил "БМВ 530И", управляван от обвиняемия. Той пътувал от София за Казанлък и се движел с висока скорост. Докато буса се намирал успоредно с тира, обвиняемият го настигнал и започнал да подава светлинни сигнали, подканяйки го по-бързо да му освободи пътя.

Шофьорът на буса не увеличил скоростта си, но веднага след като изпреварил товарния автомобил минал вдясно. Нарушителят обаче само се изравнил успоредно с буса. Свалил стъклото на предната дясна врата и насочил към мъжете в буса сигнално-газов пистолет марка "Zoraki 918-В" (9х22 мм).

Автомобилите се движили успоредно на около два метра разстояние един от друг. Тъй като прозорецът на предната лява врата на буса също бил свален, мъжете ясно възприели насоченият срещу тях пистолет, който приличал на боен.

Освен че насочил пистолета, обвиняемият отправил по адрес на другия шофьор обидни и нецензурни думи, задавайки му също така въпроса дали иска да го застреля. Водачът на буса увеличил скоростта, за да се измъкне от създалата се ситуация, но обвиняемият отново се изравнил с него, продължавайки да държи пистолета насочен, като същевременно не спирал отправянето на обидни и нецензурни думи по негов адрес. Виждайки в този момент, че шофьорът на буса е достатъчно притеснен, обвиняемият рязко увеличил скоростта си на движение и се отдалечил напред.

Стресираният водач веднага звъннал на тел. 112. БМВ-то било установено от служители на районното в Казанлък, а шофьорът – задържан за изясняване на случая. Той доброволно предал пистолета и 30 патрони.

Мъжът е бил изправен пред съда в Пловдив в края на май, уточняват колегите от plovdiv24.bg. Пред магистратите признал вината си и казал, че съжалява за стореното от него. Нарушителят е бил освободен от наказателна отговорност и се е разминал само с глоба в размер на 1000 лева, тъй като направил самопризнание и изразил съжаление. Освен това бил с чисто съдебно минало, без криминални регистрации и съдействал за разкриване на обективната истина.

Водещи

Най-четени