Директорката на градината със синьото мляко хвърли оставка 14.03 | 15:08

Няма информация за нарушения в други детски градини, посочи кметът на Асеновград

От Цанка Донкова

Директорката на детската градина в Асеновград е подала оставка, заради случая със синьото мляко. Това заяви кметът на Асеновград Емил Караиванов, съобщава агенция "Фокус".

От целия персонал на детската градина са поискани писмени обяснения по Кодекса на труда, а директорката, която е пряко подчинена на кмета, е внесла писмената си оставка, като тя вече е резолирана за оставка.

Според проверките, назначени от кмета има нарушения по технологичния процес по постъпването на храната до нейното раздаване. Те са свързани с хигиената в кухнята, както и занижения контрол от страна на кухненския персонал и от страна на ръководещите ги.

По думите на Емил Караиванов, няма отклонение в състоянието на децата.

"За щастие, ако е имало експозиция, т.е досег на това вещество с млякото и съответно да е поето от децата, вероятно е било в малко количество”, добави кметът.

Според него обаче не може да се пренебрегне фактът, че с действие или бездействие, служителите в детската градина са довели до застрашаване здравето на децата.

Намереното на дъното на казан с мляко синьо вещество е изпратено за изследване в лаборатория в София. По думите на Караиванов, към настоящия момент няма информация за нарушения в други детски градини, но ще бъдат направени проверки по отношение на това дали се спазват всички изисквания.

Водещи

Най-четени