Дисциплинират шофьорите с камери преди "тапите" на "Тракия" 30.08 | 12:40

Днес се поставят камери преди "тапите" на автомагистрала "Тракия" по разпореждане на главния секретар на МВР

От Кремена Бедерева

Днес се поставят камери преди "тапите" на автомагистрала "Тракия" по разпореждане на главния секретар на МВР.

Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева край Харманли.

Заради ремонта на виадуктите на шофьорите бе предложен обходен маршрут. "Вчера сложихме на 41-вия километър съответните знаци за обходния път в посока към Бургас, а сега ще сложим и в посока към София. Но проблемът, който констатирахме, е, че водачите на моторните превозни средства не спазват ограниченията", отбеляза министър Терзиева.

Тя отправи призив към шофьорите да спазват знаците и изрази надежда, че като има и поставени камери, водачите ще бъдат по-дисциплинирани. Според нея това ще "отпуши" процеса на преминаване през тези участъци.

"Призовавам и за повече търпение - трябва да оправим виадуктите", добави министърът. Десислава Терзиева, придружавана от Лазар Лазаров - член на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура", инспектира строителството на автомагистрала "Марица" в участъка край харманлийското село Поляново.

По думите на министъра този участък от пътя - от Димитровград до Харманли, трябва да бъде завършен до февруари следващата година. Четири месеца по-късно трябва да бъде построен и участъкът от Оризово до Димитровград.

През юни следващата година цялата автомагистрала "Марица" трябва да бъде готова. Строителството на Лот 1 и на Лот 2 от автомагистралата се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез оперативната програма "Транспорт", допълва БТА.

Изграждат се общо 65,62 километра, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Водещи

Най-четени