Докарват още американски войски и техника у нас 20.05 | 16:43

От следващата година съвместните бойни учения ще нараснат значително

От iNews.bg

Доста по-голямо количество войници и бойна техника на САЩ и НАТО ще има у нас от 2017 г. Това става ясно от думите на новия американски посланик у нас Ерик Рубин. "От следващата година ние очакваме сериозен ръст не само на броя на съвместните тренировки и учения, но и повече на брой военни формирования от НАТО в България. В момента се планира увеличението на силите, разположени в региона, не само по линия на сътрудничеството със САЩ, но и по това с НАТО и Румъния. Така че броят на въоръжените формирования ще нарасне", казва той, цитиран от ТАСС.

Той отбелязва, че към момента провежданите съвместни учения между Българската армия и тези на САЩ и НАТО протичат успешно. "Черно море и в бъдеще ще остане в центъра на вниманието ни, а България и Румъния са неразделна част от този регион", подчертава Рубин.

Американският посланик отбелязва, че войници на САЩ на практика в България има постоянно и регулярно участват в съвместни тренировки. Той дава пример и с последното учение Joint Training 1, проведено между 1 април и 16 май, в което са се включили 250 войници от сухопътните сили на САЩ.

Водещи

Най-четени