Допълнителни анти COVID мерки в Русе и Разград 06.11 | 08:03

Нови ограничения за празненства, пазари, заведения и др. въвеждат местните щабове

От iNews.bg

Нови допълнителни мерки за борба с разпространението на Covid-19 влизат в сила от днес в Област Русе, съобщава БНР. С  решение на кризисния щаб се преустановяват посещенията в казина, игрални зали, както и заведения за хранене и развлечения, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, клубове и др. в периода от 23:30 ч. до 06:00 ч. През останалото време е необходимо да се спазват указанията на министъра на здравеопазването.

През деня в този тип заведения, както и в молове, и търговски центрове няма да бъдат допускани лица до 18-годишна възраст без придружител. Забранява се и организирането, функционирането и посещението на пазари тип "битаци", както и дейността на пенсионерските клубове в областта.

От днес до края на месеца в Област Разград няма да се допускат външни лица в специализираните институции за социални услуги, в детските домове и в домовете за възрастни към системата на социалните грижи.

Областният кризисен щаб забранява групови празненства на закрито. Ограничава се провеждането на пазари за стоки втора ръка и ежеседмични пазари в населените места.

Водещи

Най-четени