Допълнителни средства от бюджета за 5 министерства и една община 24.10 | 15:11

Общата сума, отпусната от правителството, е близо 5.5 млн. лв.

От iNews.bg

Няколко министерства ще получат допълнителни суми от бюджета. Това става, след като правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в общ размер на 5.496 млн. лв. Парите обаче са предвидени в държавния бюджет за т.г. и няма да доведат до дефицит.

За дължими плащания към бенефициенти по влезли в сила съдебни решения за отменени финансови корекции от програмен период 2007-2013 г. в размер на 5.316 млн. лв., се предвиждат промени по бюджетите на Министерството на регионалното развитие и благоустройство – 3.908 млн. лв., на Министерството на икономиката – 179 хил. лв., на Министерството на околната среда и водите – 607 хил. лв., на Министерството на труда и социалната политика – 296 хил. лв. и на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – 326 хил. лв.

Одобряват се допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2017 г. в размер на 30 хил. лв. за подготовка на състезателите от националния отбор по самбо във връзка с участието им в предстоящото Световно първенство по самбо от 9 до 13 ноември в Сочи, Русия. По бюджета на община Казанлък за дейности, свързани с благоустрояване, паркоустрояване и зацветяване на централната градска част на гр. Шипка, се предвиждат средства в размер на 150 хил. лв. Средствата се предоставят за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2017 г.

Водещи

Най-четени