Допълнително полицаи по ГКПП-тата с Гърция заради 22 септември 18.09 | 09:57

Заради очаквания сериозен трафик около 4-те почивни дни ще има и повече патрулки по основните пътища

От iNews.bg

След големите задръствания, които се образуваха на граничните пунктове с Гърция около четирите почивни дни покрай Деня на Съединението 6 септември, МВР ще увеличи бройката на гранични полицаи, които ще обработват автомобилите и документите на пътуващите до югозападната ни съседка при предстоящите 4 почивни дни около Деня на независимостта 22 септември. Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде БГНЕС.

Усилването на дежурните смени ще е значително в първия и последния ден от серията от 4 почивни дни. За да бъде разтоварен трафикът, Пътната полиция и служители на Агенция "Пътна инфраструктура” ще спират движението на тежкотоварни камиони над 12 тона на 21 и 25 септември.

Засилено присъствие на патрули на КАТ ще има по всички магистрали, по пътища към курортите и по направлението към Македония и Гърция. Органите на полицията ще информира гражданите при настъпили извънредни ситуации, които биха затруднили предвижването в рамките на четирите почивни дни, става ясно още от отговора на Бъчварова.

Водещи

Най-четени