До Нова година решават проблема с липсата на цифров ефирен сигнал 22.11 | 13:50

Няма да се закриват и пощенски клонове в страната

От Мая Александрова

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията си е поставило срок до края на годината да реши проблема с липсата на цифров ефирен сигнал в част от населените места в страната. Това съобщи министър Данаил Папазов пред журналисти в парламента.

"Лошото е, че влизаме в зимния сезон, а монтирането на такива съоръжения трябва да бъде съобразено с метеорологичните условия", коментира той.

Папазов информира, че в момента експерти анализират проблемите и има няколко предложени варианта за действие.

"Там, където е възможно, ще бъде задействан стар ретланслатор, в други населени места, където това ще излезе скъпо, ще бъде направен опит чрез сателит да се осъществи връзка с кметството и оттам да се пуска сигнал, а третият вариант е хората да бъдат подпомогнати с пари за кабелна телевизия", поясни Папазов.
Министърът коментира ситуацията с "Български пощи".

Той заяви, че ръководството на дружеството трябва да преосмисли своята политика през електронизация на тази услуга.

"Ако се залага само на архаичните писма, картички, "Български пощи" няма как да съществуват", смята министърът.

По думите му ръководството на "Български пощи" трябва да направи краткосрочен план за действие, в който да се включат много мерки. Папазов предложи например "Български пощи" да стане оператор на Спортния тотализатор в малките населени места.

Той каза, че няма как да се закриват пощенски клонове в страната, защото няма да може да се изпълнява универсалната пощенска услуга, което е задължение по закон, предаде БТА.

Водещи

Най-четени