До две седмици представят плана за изграждане на многоетажни паркинги в София 29.05 | 17:00

Фандъкова съобщи, че няколко районни кметове вече са осигурили терени

От iNews.bg

До две седмици специална работна група ще представи плана за изграждане на паркинги с публично-частно партньорство, правилата и първите терени, които осигуриха някои от районните кметове в столицата.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос  кога ще започне дългоочакваното изграждане на паркинги, които да разрешат проблема с паркирането на всевъзможни места в целия град.

Фандъкова съобщи, че няколко районни кметове вече са осигурили терени, върху които да бъдат изградени паркинги. "Първите от тях са кметовете на "Подуяне", "Сердика", очаквам кметът на "Искър" да даде предложение.  Обърнала съм се към всички кметове, които имат възможност, да можем да започнем изграждането на етажни паркинги на подходящи неща",  каза тя.

Преди това обаче Столичният общински съвет трябва да приеме програмата , след което районните кметове ще имат свободата да предлагат терени, върху които да се реализират паркингите.

Според кметът обаче, това не е панацея, ако броят на автомобилите продължи толкова бурно да се увеличава.
 "Всички нови сгради имат подземни или наземни паркинги, въпросът е, че са много автомобилите. Колкото повече алтернативи възможности предлагаме за придвижване в града, се надявам това да намали и броя на автомобилите.

Защото колкото и паркинги да се изграждат,  ако с това темпо броят на автомобилите се увеличава, нашият град се превръща в град за автомобили, а не за хора" , коментира кметът.

Водещи

Най-четени