Драгомир Стойнев: Всеки бизнесмен може да си купи политик 19.06 | 19:27

Доста сме притеснени от тази изключително координирана акция между ДПС и ГЕРБ, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“

От iNews

"Доста сме притеснени от тази изключително координирана акция между ДПС и ГЕРБ, което не се случва за пръв път - всеки бизнесмен може да си купи политик, и да си внесе законопроект, който да е удобен за него, а не за българските граждани. Проблемно, е че се бърза, че няма диалог, и цялата тази атака е насочена към БСП." 

Това каза в стуидото на "Лице в лице" на бТВ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. 

"Ние поканихме всички политически сили, искаме диалог, да не се бърза, да обсъдим ситуацята, не може по средата на годината да се сменят правилата. В момента има актуализация на бюджета, това е заплаха за съществуването на партиите, ГЕРБ не предложиха алтернативен начин за финансиране, когато ДПС им подсвирнаха, те веднага отидоха на среща, двете партии де факто ще бъдат основните сили, които ще бъдат в следващите години, другите партии ще изчезнат. ГЕРБ са представители на ЕНП, ние сме членове на ЕС, държим на европейските ценности, ДПС изнасилват крехката ни демокрация", предсказа Стойнев. 

"В България въвеждаме метод, който го няма никъде в ЕС, там държавата подпомага политическите сили да имат свободата и да бъдат независими от корупцията, в момента ДПС и ГЕРБ узаконяват корупцията в политиката.

Утре ще бъдат гласувани в бюджета комисия, в петък ще влезе в пленарна зала, така че правилата да влязат точно за местните избори. БСП постига много добър резултат в общините, може би липсата на Цветанов принуждават ГЕРБ да приемат толква силови, мутренски методи срещу опозицията.

Ние ще направим всичко възможно да спрем този устрем на ГЕРБ. Имаме среща с общественици, с организации. Да, може би 11 лева са много, нека да се намали субсидията, но политическите сили, когато трябваше да бъде проведен този дебат, ние отсъствахме, трябваше да обясним на хората докъде води въвеждането на 1 лев партийна субсидия", посочи още Стойнев. 

Той припомни, че самият министър-председател е казал, че това е популизъм, но продължава да настоява за това, а то е промяна на политическата система, българските граждани трябва да разберат, че това нещо изключително страшно, подчерта Стойнев. 

По повод отказа от оставка на Корнелия Нинова, той заяви, че това, което тя е направила, е било изненада - ако това било факт, партията щяла да бъде разбита от братоубийствени войни. След като това не е станало, ГЕРБ са решили да направят този ход с партийните субсидии.

Водещи

Най-четени