Другата седмица спират парното в София 17.04 | 16:16

Преди официалното приключване на отоплителния сезон клиентите имат възможност да заявят изключване

От iNews.bg

"Топлофикация София" има готовност да пристъпи към поетапно спиране на отоплението в столицата в средата на следващата седмица, след като бъдат изпълнени нормативно определените за това условия - три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от 12 градуса по Целзий и прогноза за трайно затопляне, информират от топлофикационното дружество.

Според прогнозата на НИМХ към БАН, която компанията следи ежедневно, в края на настоящата и в началото на следващата седмица се очаква сериозно понижение на температурите, така че все още няма налице законово изискваните условия за спиране отоплението на столичани.

Според законовите разпоредби компанията е задължена да предоставя на клиентите си топлинна енергия за отопление в периода 1 октомври - 30 април, посочват от "Топлофикация София". Преди официалното приключване на отоплителния сезон клиентите имат възможност да заявят изключване на отоплението в сградата със заявка, приета с решение на Общото събрание на етажната собственост. До момента от тази възможност са се възползвали само 159 сгради - 39 училища и детски градини, 7 болници, 41 административни сгради и 72 жилищни сгради.

Заявките се подават в обслужващия топлорайон и се изпълнява в рамките на един работен ден. От днес мартенските сметките за парно и топла вода са на разположение на столичани на интернет страницата на дружеството - www.toplo.bg и в касите на компанията.

Най-четени