Държавата ще затваря търговски обекти за неспазване на мерките 17.12 | 17:43

При предишната заповед имаше много груби нарушения, вече няма да ги толерираме, каза Кунчев

От Кристиан Костурков

Здравните власти може да затварят търговски обекти, ако противоепидемичните мерки, които се удължават до 31 януари, не се спазват. Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от БНР. Днес той и министърът на икономиката се срещанаха с представители на хранителни вериги и нехранителни магазини, за да обсъдят спазването на мерките:

"Бяхме свидетели при предната заповед на доста груби нарушения, които нямаме намерение да толерираме и да допуснем сега. Собствениците трябва да са наясно, че ако установим такива нарушения, ние ще бъдем принудени да спрем тяхната работа".

И потребителите, които не спазват мерките в големите търговски обекти, ще бъдат санкционирани, съобщи от своя страна министърът на икономиката Лъчезар Борисов след среща с представителите на големите търговски вериги. 

По-рано министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви, че по-голямата част от противоепидемичните мерки се удължават до 31 януари.

Учениците от I до IV клас се връщат в класните стаи на 4 януари. На същата дата отварят врати детските ясли и градините.

Водещи

Най-четени