Един час по-силен дъжд и вижте какво стана със София (СНИМКИ) 26.05 | 19:00

В столицата валя като из ведро

От iNews.bg

Силният дъжд в София изпочупи клони на дървета на Симеоновско шосе, които са паднали и затрудняват движението в района, съобщиха от МВР.

В столичния квартал "Младост" няколко автомобила закъсаха в близо 15-сантиметровата вода, която заля булевард "Александър Малинов". Макар дъждът и градушката да продължиха по-малко от половин час, те предизвикаха огромни задръствания в отделни части на София.

До момента в полицията няма подадени сигнали за наводнени приземни помещения.

12 сигнала са подадени в София за наводнени участъци в резултат на силния дъжд и градушка тази вечер. 25 пожарникари работят по отстраняването на щетите до момента. Наводнен е подлеза на зала "Универсиада", подлез в района на Руското посолство и подлез на булевард "Цариградско шосе".

Между 25 – 30 сигнала са подадени в служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в София. Работят шест екипа на пожарната. Вече започна отводняването на административни сгради в централната част на града.

Наводнена е и отсечката под моста на гара Искър. Проблеми има и в районите Дружба и Бусманци.

Има получени два сигнала за паднали дървета. Единият от тях е на улица "Слатинска", а другия на Симеоновско шосе.

От МВР уточняват, че няма пострадали хора.

Заради обилният дъжд, който се изля над част от София, от Столичната община съобщиха, че временно е отклонено движението на автобусните линии 8 и 14. Автобусите ще преминават от моста при гара Искър, по улица "Неделчо Бончев" и оттам по булевард "Христофор Колумб" и Искърско шосе двупосочно. Причината е наводнен участък под ж.п моста. Градският транспорт се движи със закъснения до 15 минути, предаде БНР.

По-рано днес гръмотевична буря с градушка и силен вятър връхлетяха Монтана. За по-малко от час паднаха 29 литра на квадратен метър вода. Около 40 минути продължи градушката с размерите на лешник. Минути след спирането на дъжда в районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" са постъпили повече от 30 сигнала за наводнени обекти. Вече започна отводняването на административни сгради в централната част на града.

Водещи

Най-четени