Експерт: Странно е 12 часа никой да не е поел отговорност за атентата 19.07 | 09:07

Такива атентати не могат да се предотвратят, коментира бивш шеф на полицията в Тел Авив

От Деляна Петкова

Странно е 12 часа след атентата никой да не е поел отговорност за атентатите, коментира бивш директор на полицията в Тел Авив Анон Халпер пред БНТ.

Той изказа предположение, че атентаторите няма сами да излязат и да кажат кои са, защото правителството на страната, от която идват, има връзки с България.

На въпрос дали такива атентати могат да бъдат предотвратени, той категорично отговори "Не". Навсякъде може да се случи и съжалявам, че това трябваше да стане в толкова хубава държава като България, допълни още Халпер.

По негови думи е лесно човек да се сдобие с фалшиви документи и да проникне в дадена страна. Неговият коментар беше по повод последните информации, че атентатът в Бургас е камикадзе, а в дрехите му се е запазила фалшива шофьорска книжка от американския щат Мичиган.

За арабския анализатор и журналист Мохамед Халаф пък има сериозен пропуск на сигурността от страна на Мосад. Той попита къде са били охранителите, които пътуват с израелските граждани в чужбина. По негови думи това е и основният въпрос, който се коментира в медиите в Израел.

Водещи

Най-четени