Емил Караниколов: Това правителство решава проблеми 20.11 | 09:38

Министерството на икомиката контролира качеството на горивата, твърди министърът на икономиката от квотата на "Обединени патриоти"

От iNews

Правителството продължава да следва своите политики по изпълнение на програмата. Имаме около 400 милиона лева повече за образование. Имаме увеличение на заплатите. В социалната сфера имаме увеличаване с около половин милиард лева. Хората с увреждания в момента виждат в това правителство решение на техните проблеми. Това правителство решава проблеми. Те не искат ново правителство.

Това обясни в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката от квотата на "Обединени патриоти" Емил Караниколов и допълни, че до 2021 година минималната заплата в страната ще бъде 650 лева.

,,Министерството на икомиката контролира качеството на горивата. Тази година изтеглихме 1 милион литра некачествено гориво от пазара. Относно цените на горивата, те се диктуват от международните пазари'', посочи Караниколов.

,,Каква да бъде системата? Проблемът е в доверието, защото хората са на ръба. Ние започнахме от дъното, но в момента България има икономически ръст. Видно е обаче, че нещата се случват бавно'', каза министърът на икономиката по отношение на протестите и добави, че от 2007 година до момента преките чужди инвестиции в страната ни са над 1 милиард и 300 милиона евро''.

Според Караниколов българите от чужбина ще се завърнат у нас, когато се увеличат достатъчно доходите и когато политиките са ясни и прозрачни.

Водещи

Най-четени