Ескалира напрежението между протестиращите и полицията на протестите в Триъгълника на властта 10.07 | 23:12

Хората, които подкрепят кабинета тръгнаха по улица "Московска", а протестиращите в подкрепа на президента - към парламента

От iNews.bg

Ескалира напрежението между протестиращите и полицията на протестите в Триъгълника на властта. Пред президентството протестират привърженици на Румен Радев, а пред Министерския съвет - на кабинета. При изтеглянето на хората от митинга пред МС се стигна до сблъсък с полицията. Протестиращите пред президентството се опитаха да заемат мястото, освободено от симпатизантите на ГЕРБ, но органите на реда им попречиха.

Хората, които подкрепят кабинета тръгнаха по улица "Московска", а протестиращите в подкрепа на президента - към парламента. 

ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТИТЕ НА ЖИВО: https://www.facebook.com/watch/live/?v=755127248581884&notif_id=1594393752659685&notif_t=live_video

По-рано беше направен беше опит за пробиване на кордона на протеста срещу правителството. Пропрездентските протестиращи се опитаха да доближат проправителствените, но полицията бързо успокои обстановката.Откъм протестиращите пред президентството се чу изгърмяването на няколко бомбички.

"Кажете им довиждане, не трябва да се поддавате на провокации. Европа е нашият път, а в Европа място за такива изстъпления няма и помоли репортерите да снимат лицата на тези, които са се опитали да пробият кордона", каза Маноил Манев. 

 

Водещи

Най-четени