Жълт код в 27 области на страната – за опасни горещини и гръмотевици 11.08 | 10:54

През нощта срещу петък студеният атмосферен фронт ще преминава през страната

От iNews.bg

Предупреждение за потенциално опасно време – жълт код, е в сила за 27 области на страната за днес. В 20 области на страната в действие е жълтият код заради потенциално опасно време заради горещини.

В Благоевград, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Добрич и Варна ще е все още горещо с максимални температури между 34-37 градуса.

В останалите 7 области - Видин, Монтана, Враца, Област София, София, Перник и Кюстендил около и след обяд ще започнат краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакват се и градушки.

Единствено в област Смолян не се очакват опасни метеорологични явления. Метеоролозите в НИМХ прогнозират, че в четвъртък над по-голямата част от страната времето ще се задържи предимно слънчево.

През нощта срещу петък студеният атмосферен фронт ще преминава през страната. Очакват се краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижават още.

Водещи

Най-четени