Загинал и двама ранени при две тежки катастрофи от сутринта 15.07 | 12:40

Кола се удари в цистерна край Кресна, румънски автомобил се заби в мантинелата на Хемус

От iNews.bg

Две катастрофи станаха от сутринта по родните пътища. При едната има загинал чове, а при другата – двама ранени, включително дете.

Първият пътен инцидент е възникнал след тунела Витиня на магистрала "Хемус" в посока София тази сутрин минути след 9:00 часа. По първоначални данни автомобил, с румънска регистрация, се е блъснал в мантинелата. От удара са пострадали шофьорът и 11-годишно момче, пътувало в колата. Те са откарани в столична болница.

На място са екипи на пътна полиция, извършва се оглед, изясняват се причините за инцидента. Движението на моторни превозни средства се осъществява в активна и аварийна лента по АМ Хемус, посока София, затворена за движение е изпреварващата лента.

Вторият тежък пътен инцидент е възникнал днес към 11:00 часа на разклона на Кресна за с. Стара Кресна. Според първоначалната информация при удар между лек автомобил и цистерна е загинал шофьорът на колата. На място са екипи на пътна полиция, които извеждат катастрофиралите моторни превозни средства в безопасна за движението зона.

Въведена е временна организация на движението по пътя от разклона на Кресна към с. Стара Кресна. То се извършва двупосочно в една лента.

Водещи

Най-четени