Загинал и двама ранени при катастрофа на „Хемус“ 27.09 | 11:24

Баничарка ударила лека кола отзад, която е изхвърчала от пътя

От iNews.bg

В 07:19 часа в дежурната част на ОДМВР- Шумен бил приет сигнал за настъпил пътен инцидент на АМ "Хемус" в посока към Варна. Към мястото са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Произшествието е възникнало на около 5 км след етапната връзка от Шумен в посока Варна по магистралата.

Водач на товарен автомобил Дачия "Докер" със софийска регистрация застигнал движещия се пред него лек автомобил Форд "Фиеста" с шуменска регистрация, и го ударил. В резултат на удара фордът се е завъртял и се е преобърнал в крайпътната канавка.

Водачът, 74-годишен мъж, е загинал. 72-годишната му съпруга, която се е возила на предната дясна седалка е откарана за преглед в МБАЛ- Шумен. Установена е лицева травма. Настанена е в Хирургично отделение на шуменската болница, без опасност за живота. Водачът на дачията също е откаран за преглед в МБАЛ. Освободен е след като бил прегледан. К.К./27г./ е правоспособен, тестван бил за алкохол. Наличие не е установено. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство. 

Водещи

Най-четени