Запалиха светлините на коледната елха в София 02.12 | 10:57

Тази година най-новата и модерна коледна украса ще бъде по бул. "Ботевградско шосе"

От Ивелина Георгиева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова запали светлините на коледната елха в София в присъствието на много граждани, известни актьори, музиканти и много малчугани.

Коледната елха в София е 50-годишен бор, висок 15 метра, и се намира в градинката на хотел "Рила". На него светят около 200 лампички и 800-метрови гирлянди.

Фандъкова подчерта, че през последните две години общината акцентира особено върху енергоспестяващите лампи и разчита основно на бизнеса за коледната украса и създаване на празнично настроение в града. По основните булеварди вече светят коледни лампички, повали се тя и посочи, че тази година са се включили нови фирми в създаването на коледно настроение в столицата.

Тази година най-новата и модерна украса ще бъде по бул. "Ботевградско шосе", която предстои да бъде инсталирана, заяви столичният кмет.

По време на запалването на светлинките на елхата Фандъкова пожела на себе си и на всички граждани много здраве и много работа, защото проблемите се решават постепенно и когато човек работи.

Водещ на шоу програмата по запалването на коледната елха в София беше самият Дядо Коледа, а за празничното настроение на софиянци се погрижиха Миро, група "Скрийм", поп-изпълнителката Емилия Валенти, вокална група "Чудните калинки" и др.

Коледно украсен ретро трамвай докара коледари от 144 СОУ "Народни будители".

Коледната украса в града ще остане повече от месец.

Водещи

Най-четени