Започва изграждането на нов водопровод от язовир „Тича“ 07.03 | 16:10

Това заявиха в Шумен премиерът Бойко Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков

От iNews

Тази година започва изграждането на нов довеждащ водопровод от язовир "Тича" и пречиствателна станция за питейни води. Това заявиха в Шумен премиерът Бойко Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Осигурени са 26 млн. лв. евросредства за пречиствателната станция и още 66 млн. лв. за водопровода.

Освен това държавата ще инвестира в системата "Дунав", която ще гарантира, че общините в Лудогорието ще имат резервно захранване и няма да страдат от безводие при суша, каза Борисов:

"В момента всички процедури за водопровода Търговище-Шумен са в пълен обем. Ако няма обжалвания, или ако има да са малко и е чисто нов водопровод. По-интересното е проектът "Дунав" Това е Разград-Търговище-Шумен и ние ще го правим, защото той ще гарантира на този безводен Делиорман, на целия регион, вода", заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си на стадион "Панайот Волов" в Шумен, за който миналия месец правителството отпусна средства за ремонт.

Министър-председателят съобщи още, че за около година може да се изгради козирката на стадион "Георги Аспарухов" в столицата с финансиране от Спортния тотализатор.

Водещи

Най-четени