Започва изплащането на пенсиите за септември с еднократна допълнителна помощ от 50 лева 08.09 | 09:18

Премиерът съобщи още, че с до 30 на сто се увеличават заплатите на служителите на НОИ

От iNews.bg

Националният осигурителен институт започва изплащането на пенсиите за септември, като всички пенсионери ще получат към пенсиите си еднократна допълнителна сума от 50 лева.

От 8 до 21 септември всички български пенсионери ще получат за втори пореден месец допълнителните 50 лв. към пенсиите си, които осигури правителството в подкрепа на най-уязвимите в условията на пандемията, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета, което се провежда чрез видеоконферентна връзка. "Предстои да отпуснем тази помощ и за октомври на 2 120 000 пенсионери", допълни той във Фейсбук.

Премиерът съобщи още, че с до 30 на сто се увеличават заплатите на служителите на НОИ, ангажирани с дейности за превенция на разпространението на коронавируса. Те ще получат повишението до края на настоящата седмица, като за целта са отпуснати допълнително над 5 милиона лева.

С над 30 на сто ще се увеличи и минималното обезщетение за безработица, което ще обхване между 30 000 и 33 000 безработни средно на месец в периода от 1 октомври до 31 декември, изтъкна още премиерът.

Водещи

Най-четени