Затвориха отделение в болница в Сливен заради заразени медици 03.06 | 19:30

Днес през целия ден бе извършвана дезинфекция на отделенито, предстои и цялостна такава на болницата в Сливен

От iNews.bg

2560 са общо случаите на коронавирус у нас. Новите положителни проби са 22, съобщиха от Националния оперативен щаб на редовния си брифинг.

Активност е забелязана в шест области. Сред новозаразените има две деца под 2-годишна възраст, както и 9 медици.

През изминалото денонощие има са починали още двама души с COVID-19 - мъж на 71 години от Видин с придружаващи заболявания и 67-годишна жена от Пазарджик. Така общият брой на починалите достигна 146, като средната им възраст е 68,7 години.

За последните 24 часа са излекувани 73 заразени, с което броят на преборилите заболяването става 1206. В болници у нас са настанени рекордно малко хора от началото на епидемията - 132-ма, а само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.

Тревожно е положението в Сливен - там през последните 24 часа са открити 7 положителни проби на медицински лица. Заради вируса е затворено отделение в частна болница. Ще се проучат разширен кръг от контактни на заразените лица, както и всички пациенти, преминали през отделението.

Днес през целия ден бе извършвана дезинфекция на отделенито, предстои и цялостна такава на болницата в Сливен.

Сред заразените са лекар, две медицински сестри, компютърен специалист и три санитарки. 

"Организираме изследвания на целия медицински персонал”, каза д-р Петя Балулова - директор на РЗИ-Сливен.

В болницата има създадена организация да се правят бързи тестове на пациенти със симптоми на COVID-19. Заразяването, според медиците, е дошло от хора, които са скрили такива симптоми "90 % от заразеното население е малцинственото население, което идва от квартал "Надежда”. Те не спазват много ограниченията”, коментира д-р Галина Пенкова.

"В една детска градина предупредихме родителите да не водят децата си.Служителка е сред контактните на тези медицински лица", обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

Водещи

Най-четени