Затруднено движение между Пловдив и Карлово до 24 септември 05.08 | 15:29

Част от пътя при село Труд ще бъде затворен за преустройство

От iNews.bg

От днес в 18:00 ч. до 24 септември ще бъде спряно движението в посока Пловдив - Карлово в участък от път II-64. Ограничението е във връзка с изграждането на кръговото кръстовище при пресичането на път ІІ-64 Карлово - Пловдив при км 48+278 и път ІІІ-606 Строево - Труд. Трафикът в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното Карлово - Пловдив. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

С новото кръстовище при село Труд, което ще бъде и с енергоефективно LED осветление, ще се подобри безопасността при преминаване по съществуващото в момента триклонно кръстовище. Ще намалеят до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия, тъй като шофьорите няма да се налага да правят неразрешен обратен завой за по-пряка връзка. Старото кръстовище при 48-ми км на второкласния път е на около 600 м от пътен възел "Труд" на автомагистрала "Тракия". До този момент то не обслужваше посоката Пловдив - Строево и движението в посока Пловдив - Строево - Голям Чардак се осъществява през кръстовището при 46-ти километър в с. Труд. Инвестицията е за близо 1,2 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

Строително-монтажните работи се изпълняват от ДЗЗД "Кръгово кръстовище Труд 2018", в което участват: "ПСТ Груп" ЕАД и "Сет Къмпани" АД. Стойността на договора е 1 208 750,95 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява "Пътконсулт 2000” ЕООД, а техният договор е за 12 960 лв. с ДДС. Строителните работи на обекта ще завършат в настоящия строителен сезон.

Водещи

Най-четени