Защо още актьори се изкушиха от политиката 26.02 | 12:55

Вижте новите имена, които ще „атакуват“ парламента

От iNews.bg

Както казва служебният премиер Огнян Герджиков, политиката е една мръсня сфера, в която трудно можеш да останеш с чиста и неопетнена репутация. През годините обаче от изява в тази област се изкушиха различни представители на изкуството – като започнем със Стефан Данаилов, минем през Вежди Рашидов и стигнем до по-млади примери като шоумена Светльо Витков.

Новите имена, които имат намерение да влязат в следващия парламент, са Нона Йотова и Веселин Калановски. Дамата, която познаваме като актриса, певица и писател, е кандидат за депутат на БСП. 

"Аз съм за промяна на България към по-добро. Ако искаш тази промяна да се осъществи, по някакъв начин трябва да поемеш отговорност. Когато получих тази покана, бях много приятно изненадана, че тя дойде от младите в БСП. От гражданската квота съм и смятам, че няма нищо лошо в това да се канят такива хора”, каза Нона Йотова пред Нова тв.

Мисията на певицата ще е да помогне на хората от нейната професия да започнат да получават по-добро заплащане.

"Последните години по време на управлението на ГЕРБ доста неща с културата са зле. Мисля, че БСП е единствената политическа сила, която може да промени нещо, с най-адекватно поведение”, допълни актрисата.

1866777

В същото време нейният колега Калановски, познат от театъра, киното, телевизията и дублажа, е водач на листа на движението "Да, България" в Благоевград. Почитателите му могат да са спокойни обаче, защото той е категоричен, че няма да се откаже от превъплъщенията, ако стане депутат.

"Ситуацията в България ме накара да се политизирам. Най-много ме боли за мизерното положение, в което са поставени българските творци”, обясни актьорът.

Водещи

Най-четени