Злобно порно отмъщение към бивше гадже организира пловдивчанин 25.08 | 10:30

Докато двамата били в интимна връзка, те заснели пет видеоклипа с полови актове и фелацио. Имало и една разголена снимка на младата жена

От iNews.bg

Млад пловдвивчанин реши да спретне твърде неморално отмъщение на бившата си приятелка, като качи порно клипове с нея в популярен интернет сайт (18+). Като гарнитура посочил имената на потърпевшата и телефонния ѝ номер в описанието към клиповете, с идеята да започнат да я тормозят загорели мъжаги за сексуални услуги. След няколко месеца разследване младежът получил обвинение за стореното и бил изправен поред съда, където получил наказание – глоба от 1000 лева, пишат колегите от plovdiv24.bg.

Началото на скандалната история е през месец май 2019 г. Тогава отношенията в двойката се влошили и настъпила раздяла. През септември младежът започнал да прави многократни опити да комуникира с бившата си, защото искал пак да бъдат заедно, но не получил разбиране от дамата, за която раздялата била окончателна.

Докато двамата били в интимна връзка, те заснели пет видеоклипа с полови актове и фелацио. Имало и една разголена снимка на младата жена. Тъй като тя отказвала да поднови интимните си отношения с обвиняемия, през ноември той качил от лаптопа си клиповете и снимката в популярен порно сайт. Оставил имената и телефонния ѝ номер в описанието.

Малко след това с бившата му се свързал някакъв мъж. Обяснил, че е човек с възможности и можел да си заплати всякакви услуги. Тя го отрязала и отговорила, че е станала грешка и я бърка с някоя друга. В последствие вайбърът и телефонът на жертвата започнали да се пукат по шевовете от обаждания от различни лица, с предложения за извършване на сексуални услуги от нейна страна.

Тя успяла да разбере от един от проведените разговори, че в порно сайт са били качени клиповете и личните ѝ данни, поради което и лицата ѝ звънели. Дамата проверила сайта и видяла клиповете, които били заснели с бившия ѝ приятел.

След кратка кореспонденция с един от администраторите на сайта, клиповете били свалени. Тя се обърнала и към свои познати, които били приятели на обвиняемия – след проведени беседи те потвърдили, че именно той е качил клиповете, защото искал да я нарани.

В края на месец декември обвиняемият отново качил в същия сайт клиповете и снимката. През януари момичето отново ги видяла качени с нета и сезирала компетентните органи. Полицаи иззели лаптопа на момчето и намерили клиповете скрити в директориите на системата. Момчето било дадено на съд.

Пред магистратите обяснил признал вина за случилото се и обяснил, че съжалява за стореното.

Съдът сметнал, че с деянието са засегнати обществени отношения, свързани с нравствеността, интимния живот на гражданите и половия морал. За престъплението по чл.159, ал.2 от НК е предвидено наказание "лишаване от свобода" до две години и "глоба" от хиляда до три хиляди лева.

Тъй като обвиняемият не бил осъждан за умишлено престъпление от общ характер и не бил освобождаван от наказателна отговорност, а наказанието е до 2 години, магистратите решили, че само този път могат да му спестят затвора и да му наложат глоба от 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване.

Водещи

Най-четени