Иванов за рокадите в кабинета: Разместване столовете на палубата на Титаник 23.07 | 11:29

Кирил Ананиев е предложен за поста на финансовия министър Владислав Горанов

От iNews.bg

Рокади в кабинета! Петима министри ще бъдат сменени! Кирил Ананиев е предложен за поста на финансовия министър Владислав Горанов. За министър на здравеопазването е номиниран шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. За вътрешното министерство предложението е да го поеме настоящият директор на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски, а вицепремиерът Марияна Николова да поеме Министерството на туризма. Емил Караниколов пък да бъде заменен в Министерството на икономиката от заместника си Лъчезар Борисов.

Христо Иванов с първи коментар:

Разместване столовете на палубата на Титаник. Това е "дълбоката промяна”, сервирана днес. Единственият политически факт е, че Борисов призна зависимостта на кабинета си от Пеевски, опитвайки да я скрие, и своето положение на заложник на Сарая, който не смее да отиде на избори, преди да е "програмирал” грабежа на европейските фондове от новия бюджет.
Репликата на Борисов как аз съм искал да ставам главен прокурор е поредно доказателство за тоталната му неадекватност. В една нормална демокрация, политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това. Но глупашката му опорка издава огромния му страх от истински независим главен прокурор, подчинен единствено на закона и демократичната отчетност. С тази изцепка Борисов отново признава с какво го държат и защо не може да се отлепи от стола. Имаме премиер на трупчета в прокуратурата.
Оставка и избори!

Водещи

Най-четени