Иванчева: Поведохме борба срещу имотните измами, сигурно сме настъпили интереси за милиони 18.12 | 09:18

Mритеснява ме още повече, че моят адвокат Ирен Савова в момента е заплашвана, заяви тя

От iNews

Ние действително сме болни. Психическото ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва. Това каза пред Нова телевизия бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която заедно със зам.-кмета Биляна Петрова е под постоянен арест от 17 април, когато бяха арестувани по обвинение за подкуп.

Коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца, че да не ме пускат под домашен арест, за да продължа ин витро процедурата. Аз съм започнала тази процедура преди ареста, уточни Иванчева.

Аз съм живяла и в студентстко общежитие, не съм родена със сребърна лъжичка, не ме плашат толкова условията, колкото психическия тормоз. Когато ходим до тоалетната, ни гледат надзиратели мъже. Това е един съвременен концлагер. Според мен има сценарий и той е да бъдем осъдени в публичното пространство, посочи Биляна Петрова.

Притеснява ме още повече, че моят адвокат Ирен Савова в момента е заплашвана. Ние поведохме борба срещу имотните измами и сигурно там сме настъпили интереси за милиони. При 7-8 имота открихме откраднати от държавата и от общината над 15 млн. лева. Не се интересувахме кои са фирмите, интересуваше ни единствено общественият интерес, заяви Петрова.

Иванчева и Петрова категорично отричат да са искали подкуп.

Петрова попита кой е наредил на Апелативния съд да се събере за часове и да отмени пускането им под домашен арест.

Това може да е човек, може да е групировка, но звучи страшно, защото означава, че в България няма да имаме справедливо решение на делото, добави Иванчева.

Очевидно, че този процес ще завърши с есемеси и гласуване по телевизията, защото стана медиен процес, каза Петрова.

Водещи

Най-четени