Иванчева и Петрова дават рамо на Манолова за балотажа 30.10 | 10:06

Управлението на София трябва да се промени, казват двете

От iNews.bg

Десислава Иванчева и Биляна Петрова удрят рамо на Мая Манолова за балотажа за кмет на София. Това съобщиха самите те в обръщение към медиите. Ето какво написаха Иванчева и Петрова:

Ние, Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявяваме своята подкрепа за г-жа Мая Манолова на втория тур на изборите за кмет на София. Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата. Ние очакваме от г-жа Манолова, че ще сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и ще работи за интересите на жителите на София.

На база споделеното ни разбиране, че застрояването на паркове, междублокови пространства и детски площадки трябва да бъде прекратено, очакваме ангажимент за конкретни действия от страна на г-жа Манолова за:

1.  Преместване на строежите от междублокови пространства в Младост и другите квартали в София;

2.  Стриктно следене за спазване на минималния изискуем процент озеленяване при ново строителство;

3.  Проверка на реституциите и продажбите на общински имоти. Борба с имотните измами;

4.  Прекратяване продажбата на общински терени, за да има къде да се изграждат училища, детски градини и да се местят инвеститори.

Ние ще следим за изпълнението на поетите ангажименти и ще бъдем гражданската съвест за промяната. Ще ви информираме периодично какво е направено. И ако не изпълни поетите ангажименти - ще продължим да правим това, което можем - ще осветляваме порочните практики и ще поведем протестите, отново.

Водещи

Най-четени