Иванчева и Петрова със забрана да напускат страната 20.11 | 13:13

Адвокатите на подсъдимите заявиха, че ще внесат възражение срещу днешното решение

От iNews

Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата отстраненият кмет на район "Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова да останат със забрана за напускане на страната, както и да напускат домовете си.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 7-дневен срок. Адвокатите на подсъдимите заявиха, че ще внесат възражение срещу днешното решение, пише БГНЕС.

Защитата призова съдът да уважи искането на прокуратурата. Нейната мечта е сама да отваря прозореца си, обясниха защитниците. Иронично пък друг от адвокатите Емануил Йорданов заяви, че е наложително забраната да влезе в сила. Особено когато те са в ареста. Иванчева заяви, че за нея е смешно това искане. В ареста сме под строга охрана и три райбера, каза тя.

Биляна Петрова заяви, че не в разбрала защо още е в ареста, след като миналата седмица е била пусната от съда. Явно има проблем между съда и ареста в комуникацията. В ареста не пристигна факса за промяна на мярката. "Забраната няма никакво значение за моето поведение. Така или иначе вече сме осъдени", каза Петрова през сълзи.

Междувременно стана ясно, че спецапелативният съд е върнал на долната инстанция всички документи по искането за освобождаване, за да бъдат окомплектовани изцяло.

В петък бяха променени мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова – от "задържане под стража" на "домашен арест", но прокуратурата светкавично протестира определението и Апелативният съд спря изпълнението му.

Водещи

Най-четени