Иво Христов: Не съм аз топлата връзка между БСП и президента 25.04 | 10:58

Журналистическа и гражданска доблест е да говориш истината, заяви той

От iNews

"Със сигурност не съм аз топлата връзка между БСП и президента Румен Радев!" Това заяви в сутрешния блок на БНТ кандидатът за евродепутат от БСП Иво Христов. 

"Няма напрежение между мен и Радев", добави той и поясни, че никога не се е отмятал от ангажимента си към президента.  "Към момента политическата ситуация е такава, че има два мастодонта - единият ГЕРБ и БСП, която единствена е в позиция да промени клишето. БСП е над 100-годишна и е единствената оцеляла от зората на прехода до днес партия. Но ако на тези избори, листата на БСП за България не победи, едва ли ще има следващи избори. На едни следващи избори ще легитимираме назначенците на ГЕРБ", заяви Христов.

"Аз не съм част от БСП и от разногласията в партията. В България имаме политически скандали поне веднъж седмично. Не е роден този, който може да предвиди до какво ще доведат. В годините, когато Георги Първанов беше лидер на БСП, аз критикувах социал-либералния вектор. Сега той шарлатанства с името на БСП (Коалиция за България - б.р.)", подчерта Христов.

"Журналистическа и гражданска доблест е да говориш истината. БСП се е променила, аз стоя зад думите си за "чеверме-социалистите". БСП е единствената надежда за съхраняването на някакви демократични механизми", каза още Христов.

Той допълни, че не е напускал президентството и отново припомни, че е председател на Стратегическия съвет към Румен Радев. 

"Няма предателство срещу Румен Радев. Не съм се отмятал от президента и нямам намерение да го правя. Ако имаше предателство от моя страна, нямаше да съм председател на Стратегическия съвет", коментира бившият шеф на кабинета на Румен Радев. 

Водещи

Най-четени