Иво Христов: Нова политическа ситуация ще има само ако БСП победи на изборите 17.05 | 12:46

По думите му предстоящите избори имат два залога - единият е европейският, а другият - да съхраним българската демокрация

От iNews

"Изборите на 26 май са историческият ни шанс да започнем спасяването на България – всички заедно можем да го направим, млади или стари, хора, привързани към страната ни". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България” Иво Христов в препълнената зала на Художествената галерия във Велинград.

По думите му предстоящите избори имат два залога - единият е европейският и всички имаме интерес да съхраним Европейския съюз, защото той осигурява мир и стабилност в Европа. Той подчерта, че вторият залог е да съхраним българската демокрация.

"Ние я имаме за даденост, могат да ни лъжат и ограбват всеки ден и да ни убеждават, че всичко е наред, но никой не протестира. Всички медии гърмяха за "Апартаментгейт”, но никой не излезе да потърси отговорност. В същото време французите още не са се прибрали от площадите”, обърна внимание Иво Христов.

"Истината е, че едни общини получават много средства, а други са дискриминирани. 2 милиона българи живеят извън границите на България, защото бяха изгонени. Длъжни сме да направим този последен опит да спасим страната ни”, категоричен бе кандидатът за евродепутат. Според него надежда има и мобилизираният вот може да попречи на манипулациите.

"Нова ситуация в България ще има само ако БСП победи на изборите на 26 май", заключи Иво Христов.

Той участва и в честванията на 143-та годишнина от Априлската епопея в Батак, където бяха поднесени венци и цветя в храм "Св. Неделя” и бе проведена тържествена заря-проверка.

Водещи

Най-четени