Изборите отложиха делото за имотите на Братя Галеви 21.10 | 18:00

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и се отнася за автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми

От iNews.bg

Предстоящите местни избори станаха причина за отлагане на делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви".

Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова отложи и насрочи процеса за 02.12.2019 г. Причина за отлагането станаха молби на особените представители- адвокатите на Ангел Христов, Радмила Христова и Емилия Галева.

С тях те представят доказателства, че са ангажирани като членове на Общински избирателни комисии за провеждането на местните избори в област Кюстендил на 27 октомври и като кандидат за общински съветник. Молба за отлагане на делото бе изпратило и едно от вещите лица, които изготвят съдебно-икономическата експертиза по делото.

Съдебният процес срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества е заведен от Антикорупционната комисия. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и се отнася за автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Водещи

Най-четени