Извадилият 650 лева за 3 пържоли разказа за случката пред тузарската си къща ВИДЕО 21.07 | 08:31
10 лева оставих на сервитьорката да се радва. За какво трябва да я плащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 човека”, коментира Пламен Христов

Започват масови проверки в заведенията след шокираща сметка на родното ни Черноморие от 650 лв за обяд. Случаят е от преди няколко дни, а видеото, което разпространи потребител в социалните мрежи, предизвика сериозен отзвук.
Пламен Христов поръчва обяд за семейството си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го пише в менюто, не разбира, че цената му е 35 лв. на 100 грама. NOVA намира мъжа в къщата му в търговищкото село Беломорци. Той ни разказва, че работи в Холандия и се върнал за почивка. Къщата му е цял палат, направена е с много пари, а отпред се мъдри огромен надпис на латиница - SEMEISTVO JIVEE MISE.
"В менюто видях, че пише 100 грама за 35 лв. Добре, казахме: "Дай 3 пържоли”. Когато сметката дойде, видях 14 пъти по 35 лв. С другите неща станаха 649 лв. 10 лева оставих на сервитьорката да се радва. За какво трябва да я плащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 човека”, коментира мъжа.
ГЛЕДАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ РЕПОРТАЖ ТУК
От заведението обясниха, че са предупредили клиента за цената. "От първия път е обяснено, че имаме различни видове стекове. Той е поръчал от най-скъпия вид и най-голямата пържола. От сервитьора му е казано колко ще излезе крайната цена”, обясни мениджърът на заведението Иксан Фахри.
Според шеф Никола Симеонов е практика навсякъде по заведенията цената на стековете да се изписва на 100 грама. "Единият може да е нарязан на 210 грама, другият на 310. Има едни японски стекове, които са над 1000 лв. за килограм”, разясни той.
Екипът на Нова тв влиза в заведение в центъра на София, където отново цената е на 100 грама. "Антирекламата към България се е засилила страшно много. Всеки ден в социалните мрежи излизат клипове колко било скъпо в България и колко било евтино в Гърция, което е абсолютна неистина. Сравняват се скъпи курорти с такива в Гърция, които въобще не отговарят на нашите”, е мнението на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
"Въпросното заведение подлежи на проверка от КЗП. Нека и от НАП да проверят откъде въпросният човек има подобни джобни пари да яде стекове”, настоя зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров.
Водещи
-
МС създаде механизъм за координация и контрол при въвеждането на еврото у нас
Целта е да се наблюдават цените в периода преди и след въвеждането на еврото
04.06 | 14:30
-
ЕК: България е готова да приеме еврото от 1 януари 2026 г.
Това се казва в огласения днес конвергентен доклад от Еврокомисията за България
04.06 | 14:12
-
Излязоха отговорите на „малката матура” по математика
Вижте задачите, с които четвъртокласниците трябваше да се справят
04.06 | 14:20
-
ОФИЦИАЛНО: България е готова за еврозоната
Страната ни получава положителна оценка от ЕЦБ
04.06 | 14:04
Най-четени
-
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с коментар преди излизането на конвергентния доклад
Той коментира и протеста срещу еврото, който блокира центъра на София.
04.06 | 10:59
-
Желязков: Ще дадем всички гаранции, че няма да има недобросъвестни търговски практики
И съобщи мерките, които правителството предприема.
04.06 | 11:30
-
Фризьор от Монтана подстригва безплатно възрастни хора в старчески домове и деца в парка
Салоните и бръснарниците в града вече надхвърлят 120.
04.06 | 10:30
-
Наближава Черешова задушница: Виж кои са най-важните традиции, какво се прави и какво Не
"Милост за даване да имаш към всеки живеещ, но и умрелия не лишавай от милост" - четем в...
04.06 | 11:45