Изграждат газоразпределителна мрежа в Радомир 02.12 | 07:23

В момента газоразпределителни мрежи се строят още в Благоевград, Перник, Враца и Дупница

От Силвия Стоядинова

Започва строежът на газоразпределителната мрежа в гр. Радомир. Първата копка ще бъде направена днес в града от акционерното дружество РилаГаз, което е основано от италианските дружества "Ачегаз Апс" и "Коструциони Донди".

Събитието ще се състои 11.30 часа в гр. Радомир, площад Войнишко въстание, на ъгъла на ул. Батенберг и ул. Цар Освободител.

В церемонията ще участват кметът на Радомир Красимир Борисов, зам кметът инж. Екатерин Серафимов, Чезаре Пилон, Президент на Ачегаз Апс, Франко Берти, Член на Управителния съвет на Ачегаз Апс, Алесандро Барончини, Зам.-главен директор на Ачегаз Апс и Серджо Пантано, Изпълнителен директор на РилаГаз.

На 15 септември РилаГаз започна изграждане на газоразпределителна мрежа с дължина 70 км. и в Сандански. Инвестицията в нея е за 15 милиона евро и се очаква тя да бъде завършена до 2012 година.

"Рила газ" е компанията, която ще изгради и управлява газоразпределителната мрежа в района на Югозападна България. Общата инвестиция в изграждането на 870 км газоразпределителна мрежа и 150 км отклонения възлиза на 130 млн. евро.

В момента дружеството извършва строително-монтажни дейности в градовете Благоевград, Перник, Враца и Дупница. Изградената досега мрежа е с дължина около 115 км, а вложените инвестиции възлизат на 37 млн. лева.

 

Водещи

Най-четени