Израелският посланик, БЧК, Mall of Sofia и „Аз обичам България“ раздават храна на хора в нужда 23.12 | 18:45

Инициативата е част от благотворителния проект „Храна за хората в нужда“

От iNews.bg

Посланикът на Израел в България Йорам Елрон, се включи лично в раздаването на хранителни продукти, за да покаже своята съпричастност и подкрепа за нуждаещите се преди празниците. Той бе заедно и с президента на Търговска камара България-Израел (BCCBI) – Авиноам Катриели, основен организатор на благотворителната кампания.

Акцията бе в рамките на благотворителния проект "Храна за хората в нужда". Организатори на инициативата са Търговската камара България-Израел, БЧК, Mall of Sofia и организацията "Аз обичам България", а проектът е част от кампанията "Защото сме хора". 

За да допринесат за едни по-светли празници, доброволци от различни организации ще раздават основни хранителни продукти на обособено място пред входа на Мол София (бул. Александър Стамболийски).

Като част от инициативата, бе организиран специален транспорт до домовете на нуждаещите се, които не могат да се придвижат до мястото на раздаването.

Каузата "Храна за хората в нужда" стартира на по-рано тази година на 14 ноември, като всеки желаещ да я подкрепи, можеше да направи това като закупи пакетирани продукти от публикуван онлайн списък и ги достави до събирателния пункт в Mall of Sofia. Благодарение на голямата обществен подкрепа, която благотворителната инициатива получи и огромния брой дарени продукти, раздаването на събраните храни ще продължи и след празниците.

Водещи

Най-четени