Изследват храната, която са яли животните в столичния зоопарк 26.08 | 14:11

За хората няма никаква опасност, увери кметът на София

От iNews.bg

Състоянието на някои животни в зоопарка все още не е добро. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде агенция "Фокус".

"Веднага разпоредих на директора на зоопарка да затвори зоопарка, докато не излязат важните резултати, да се разбере причината за смъртта на животните", заяви Фандъкова.

Тя обясни, че и вчера, и днес е разговаряла с шефовете на Агенцията за безопасност на храните и със Столичната здравна инспекция, чиито екипи са изпратени веднага след получаването на сигнала. В момента на място също има техни екипи.

Фандъкова заяви, че е разговаряла и с директора на РЗИ, който е уверил, че за хората няма никаква опасност, но все още се чакат твърди резултати от изследванията, за да може да се вземе решение кога ще отвори зоогическата градина.

Ако бъде потвърдена безопасността на зоопарка, той ще отвори врати. "Това, което ме безпокои изключително много е състоянието на някои животни - все още не е добро. Екипи са на място, разпоредила съм директорът на зоопарка да не пести нито средства, нито екипи, за да може да се направи най-доброто за животните и всички, които могат да бъдат спасени”, обясни Фандъкова.

Още тя каза, че в момента се изследва храната, която им е давана, водата, която са пили, пространството, в което са живели. Очаква се и намеса на полицията, защото на този етап нищо не може да бъде изключено.

Водещи

Най-четени