Изслушват Йовчев за кокаина в гумите на рали "Дакар" 09.04 | 08:36

Заради случая с намерената дрога последва обиск на общински съветник от ГЕРБ

От iNews.bg

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслуша на закрито заседание министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Изслушването му е по повод проведената на 21 февруари полицейска операция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин и последвалите действия на МВР по установяването на съпричастност на български граждани към организацията на международен трафик на наркотици.

По сигнал от България френските власти задържаха рекордно количество дрога, пристигнало от Латинска Америка. 1400 кг чист кокаин на стойност 273 млн. евро. са били произведени в Боливия и предназначени за Западна Европа.

Кокаинът, в пакети по 5 кг, бил скрит в резервни гуми, натоварени на камион. Той пристигнал с кораб от чилийското пристанище Валпараисо, превозващ автомобили, участвали в рали "Дакар". На френското пристанище Хавър са арестувани двама испанци, чиято роля е била на мулета.

След като МВР оповести акцията, последва обиск в автокъща и дома на общинския съветник от ГЕРБ и участник в рали "Дакар" Орлин Алексиев.

Водещи

Най-четени