Източна Европа с общ фронт срещу пакета „Мобилност“ 14.11 | 15:39

Транспортният бранш в България, Румъния, Латвия, Полша, Унгария и Литва изпрати позицията си в ЕК

От iNews.bg

Професионалният транспортен сектор на източноевропейските страни с писмо до Европейските институции.

Представители на най-големите професионални организации сезират институциите в Брюксел за въздействието и ефекта на някои от нормите на Мобилния пакет върху климата и отделянето на вредни емисии.

В обща позиция за подобряване на мобилния пакет се обединиха премиерите на България, Румъния, Латвия, Полша, Унгария и Литва, 

Днес зад инициативата на българския транспортен бранш се присъединиха транспортните индустрии на Румъния, Унгария и Полша

Българския транспортен бранш  заяви градивна позиция и предложи конкретна аргумента. Тези две общи действия показват обединеност и единност по темата "Мобилен пакет". 

"В деня на изслушването на кандидата за транспортен комисар пред Европейският парламент, долуподписаните организации искаме да заявим нашето убеждение, че "Пакет мобилност" трябва да работи за всички държави-членки за насърчаване развитието на европейския транспортен сектор. Писмото ни до лидерите на институциите на ЕС съдържа редица широкообхватни компромисни предложения, които смятаме за необходими, за да гарантираме, че "Пакет мобилност" изпълнява обещанията си за защита на шофьори, транспортни компании, потребители и околната среда", споделят транспортните организации.

Водещи

Най-четени