Икономическият министър: Всичко, което ни искат за еврозоната, вече е изпълнено 03.05 | 13:45

Скок на цените няма да има, левът и сега е вързан към единната валута, казва Емил Караниколов

От iNews.bg

"Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да искаме да влезем в тази чакалня”. Такова мнение изрази пред бТВ министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му няма държава, която да е приела еврото като валута и сега да се оплаква. "Не считам, че животът ще поскъпне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и сега. Ще има много повече ползи за нас”, категоричен е министърът. Той добави, че това ще бъде много положително и за големия бизнес, като по този начин ще бъдат привлечени повече инвестиции в страната.

Караниколов посочи, че процентът на безработните продължава да спада. "Безработицата е 5,2%, това е рекорд”, каза министърът. Той цитира и данните, според които средната работна заплата в страната се е повишила с 11%, но борбата за квалифицирани кадри продължава. "Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата тръгват нагоре”, посочи Караниколов, макар и да не било много бързо.

Министърът коментира, че правителството прави всичко възможно да елиминира дисбаланса в доходите в отделните региони на страната.

Водещи

Най-четени