Имената на 15 министри вече ясни? 02.05 | 10:55

Цели 3 кандидатури обсъждат ГЕРБ и Обединени патриоти за здравното министерство

От iNews.bg

Кабинетът "Борисов 3" вече е почти нареден. Срещу 15 от 17-те министерски поста вече има и имена, твърдят източници на 24 часа. Според тях вчера ГЕРБ и Обединени патриоти са успели да се договорят за почти целия състав на коалиционното им правителство. А и доста от имената са познати и вече са заемали тези позиции. Все пак остават няколко въпросителни около отделни постове.

Засега са ясни и имената на трима от четиримата вицепремиери. Това ще са Томислав Дончев, който ще поеме и европейските фондове. Владислав Стоянов пък очаквано ще е финансов министър. Лиляна Павлова отново ще отговаря за регионалното развитие и ще бъде и заместник на Бойко Борисов. Познати имена ще има още в министерствата на спорта – Красен Кралев, на транспорта – Ивайло Московски, на туризма – Николина Ангелкова, на енергетиката – Теменужка Петкова и на културата – Вежди Рашидов.

Новите имена в правителството пък са Красимир Каракачанов, който ще поеме военното министерство. Бисер Петков пък ще бъде министър на труда и социалната политика. Екоминистерството ще бъде оглавено от Нено Димов. Красимир Вълчев пък ще поеме образователното ведомство. Министерството на икономиката ще бъде оглавено от Емил Караниколов, а това на земеделието – от Румен Порожанов. Валентин Радев пък се очаква да поеме кормилото на МВР.

Все още не са сигурни имената срещу няколко позиции в новото редовно правителство. Въпреки това обаче за тях се спрягат определени имена. Екатерина Захариева е човекът, когото ГЕРБ и Обединени патриоти обмислят дали може да поеме външното министерство или това на правосъдието. За последния пост се обмисля и кандидатурата на Цецка Цачева. За позицията на първи дипломат също има още еднo име – настоящият служебен външен министър Ради Найденов. Цели 3 пък са имената, които се спрягат и за здравното ведомство – на Николай Петров, на Костадин Ангелов и на Десислава Атанасова.

Водещи

Най-четени