История за двойно добро! Изгубени и върнати пари отидоха за дарение 14.07 | 11:15

Част от сумата ще помогне на болни деца

От iNews.bg

Мъж от София намери голяма сума пари, върна ги на собственика и двамата заедно дариха част от средствата на нуждаещи се, предаде бТВ. 

В един студен зимен ден преди няколко месеца Георги отива към банката, за да внесе голяма сума пари. Стигайки до там обаче, той разбира, че ги е загубил някъде по пътя.

"Нямах представа какво се е случило, нито къде съм ги загубил”, разказва той. И обяснява, че не е очаквал някой да му ги върне. Така минава време и той забравя за случката.

Три месеца по-късно обаче Георги разбира случайно, че парите са намерени. Те били върнати в полицията от Светослав, който силно се надявал, че собственикът им ще бъде открит. Мъжът споделя, че дори за миг не си е помислил да ги задържи.

Така Георги получава обратно загубената сума, но решава да дари част от нея на медицинския център "Деца с проблем в развитието”. Всеки ден там се лекуват над 50 деца с увреждания, които изцяло разчитат на средства от дарители.

 

"Вярваме, че няма малко и голямо дарение, както няма малко или голямо добро”, заяви председателят  на Фондация "Деца с проблеми в развитието” Анита  Пенчева. Тя споделя, че историята на Светльо и Георги е много заразителна и се надява да вдъхнови и много други хора.

Водещи

Най-четени